Weerpraatje

Vrijdag 27 november starten we met een zwaarbewolkte hemel en lichte regen. Al snel komen er dan wat opklaringen maar de wolken blijven wel het weerbeeld bepalen maar is het dan op wat gedruppel na ook voor de rest van de dag droog. De wind is noordoost en zwak (2) en de temperaturen lopen op van om en bij de 7.5 graden om 6 uur naar een 9 graden.

In de loop van de avond verdwijnen de meeste wolken en krijgen we een licht bewolkte tot soms heldere hemel met minima van een 4 à 5 graden en er staat een matige (3) oostenwind. Na middernacht komt er dan nevel opzetten.

Morgen zaterdag starten we de dag nevelig en met weinig of geen wolken. Ook de rest van de dag is het licht bewolkt en stijgen de temperaturen naar een 8 graden bij een zwakke (2) zuidoostelijke wind.

Tijdens de nacht zijn er weinig of geen wolken en koelt het flink af. De minima liggen aan zee rond de 3 graden, in de provincie nog net boven de 0 graden waar er dan ook lichte grondvorst komt. De wind is oost en matig (3) wat het koude gevoel nog wat versterkt.

Zondag krijgen we na het ochtendgrijs een dag vol afwisselingen. Soms is het vrij zonnig, maar er zijn ook periodes met wolken en dit bij maxima van een 4 à 5 graden en de wind is zwak (2) uit het oosten.

Het wordt terug een koude nacht. Onder de bijna heldere of heldere hemel koelt het aan zee af tot een -1 graad, in de provincie tot een -4 graden. De wind is zuidoost en zwak (2).

Maandag krijgen we dan een wisselende bewolking met opklaringen en de wind wordt zuidzuidwest en matig (3). De maxima liggen dan rond de 8 graden.

In de loop van de avond neemt de bewolking toe en komt er regen opzetten. De wind wordt west en matig (3 in de provincie, 4 aan zee) en dit bij maxima van een 10 graden.

Dinsdag is het meestal grijs en valt er nog een spat regen. De wind wordt noord en matig (3 in de provincie, 3-4 aan zee) en het kwik stijgt naar een 10 graden.

De nacht verloopt onder een hemel met vrij veel wolken met een spat regen en af en toe zijn er ook wel wat opklaringen. De wind is noord en zwak (2) bij minima van een 6 graden aan zee en een 4 graden in de provincie.

Woensdag zijn er eerst nog wat opklaringen. Tegen de middag is het dan bewolkt en naar de avond toe wordt het zelfs zwaarbewolkt en dit is dan de voorbode van regen. De wind is zwak (2) eerst nog oost, tegen de avond is die terug noord en de maxima liggen rond de 8 graden.

Na een nacht met veel wolken en periodes van lichte regen krijgen we donderdag een bewolkte tot zwaarbewolkte hemel met periodes van regen. De temperaturen stijgen van een 5 graden aan zee en een +1 graad in de provincie naar een 5 graden. De wind is zuid en matig (4).

Vrijdag is het dan wisselend bewolkt met temperaturen die in de ochtend rond de 3 graden liggen en opklimmen naar een 6 graden. In de voormiddag zijn er wat opklaringen. Na de middag is het meestal bewolkt tot zelfs zwaarbewolkt en moeten we rekening houden met een spat regen. De wind is zuid en vrij krachtig (5) en de windstoten kunnen tot 60 km/uur halen.

Zaterdag is het wisselend bewolkt met opklaringen en maxima van een 7 graden bij een matige (3 in de provincie, 4 aan zee) westenwind.

Temperatuur strandwater: 12.0°C - Golven : 20 cm
Temperatuur zeewater: 13.5°C - Golven : 30 cm

Getijden Oostende:
vrijdag 27 november : 05:49 (0.75 m) - 11:26 (4.30 m) - 18:06 (0.40 m) - 23:53 (4.46 m)
zaterdag 28 november : 06:28 (0.62 m) - 12:06 (4.41 m) - 18:44 (0.37 m)
zondag 29 november : 00:32 (4.53 m) - 07:02 (0.52 m) - 12:43 (4.49 m) - 19:17 (0.37 m)

Wil je op de hoogte blijven bij het online komen van een nieuw of een update van dit weerbericht?
Dit kan via de FB-groep "Het weer aan zee : https://www.facebook.com/groups/hetweeraanzee/
of
via de website www.hetweeraanzee.be/weerbericht)